Kul om kokos

-Kokosolja är mycket värmetåligt. Till skillnad från andra fetter så oxiderar inte kokosolja förrän vis 180 grader vilket gör den väldigt användbar vid stekning, fritering...

Kokossorbet med marinerad ananas

8-10 portioner Kokossorbet: 240 gram socker 120 gram vatten 40 gram glykos 1 liter kokosgrädde Zest från 1 lime Marinerad ananas: 1 ananas Skal och...

4 frågor till Eatelys grundare Oscar Farinetti

Oscar Farinetti tycker absolut att vi ska prova ett italienskt mousserande vin under intervjun, så det gör vi. Några dagar senare ska saluhallskedjan Eately öppna...

Silver i Nordic Pastry Cup

Det svenska Konditorlandslaget tävlade i Nordic Pastry Cup – nordiska mästerskapen i konditori – den 19 mars. Laget hamnade på en andra plats, bland annat...

Årets bagare 2018

Gustav Fagerman vann den 15 mars tävlingen Årets Bagare 2018 och blev därmed även svensk mästare för professionella bagare. Gustav driver Artisan Break i Karlstad,...

Blomsterliv

Hon har vunnit internationell berömmelse för sina konstnärliga tårtor men skulle skämmas om de inte vore lika goda som vackra. Möt Liv Sandberg, konditorn som...

Fantastiska Frida

Leijon Stenugnsbageri och Konditori har haft öppet i sex veckor då vi träffar Frida Leijon. Hennes erfarenheter från ställen som Vetekatten, Operakällaren och Güntherska kommer...