Recept / Bountykladdkaka

Bountykladdkaka

Kock:

Amelié Almén

Kök:

Källa:

@ameliesrecept

Bountykladdkaka

100 g smör

2 dl råsocker

2 ägg

2-4 msk kakao

1,5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

 

Bountyfyllning

1 burk kondenserad mjölk

250 g kokos

 

Garnering

100 g mörk choklad

1 msk kokosolja

Kokosflingor

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop kondenserad mjölk och kokos. Låt stå i kyl ca 15 minuter. Smält smöret. Vispa ägg och socker luftigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna. Rör om till en slät smet. Häll smeten i en rund springform ca 20×30 cm. Toppa med bountyfyllningen. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 12-15 minuter. Låt svalna. Smält choklad och kokosolja över ett vattenbad. Häll på toppen av kakan. Avsluta med att strö över kokosflingor. Låt kakan stå i kyl ca 20 minuter innan servering.

 

Recept