Recept / Key lime pie bars

Key lime pie bars

Kock:

Ida Lustig Fuentes

Kök:

Källa:

@idas_sota

Key lime pie bars

Botten:

10 digestivekex

50 g pekannötter

½ dl strösocker

1 tsk malen kanel

100 g smör

Fyllning:

2 burkar kondenserad mjölk (397 g/burk)

5 äggulor

1 dl limejuice (ca. 3-4 lime)

Limezest från 3 lime

Gör såhär:

Botten:

Sätt ugnen på 200 grader. Fodra en form på ca. 20×20 cm med bakplåtspapper. Krossa digestivekexen, finhacka nötterna och lägg allt i en bunke. Tillsätt socker och kanel. Smält smöret och tillsätt det i skålen och blanda runt ordentligt tills det inte finns några torra kexsmulor kvar. Tryck ut blandningen i pajformen. Grädda i 5-10 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.

Fyllning:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en skål, blanda ihop och häll sedan smeten över den avsvalnade pajbottnen. Grädda i 15-20 min, smeten ska ha stannat, men inte fått färg. Låt svalna i rumstemperatur och förvara i kylen fram till servering. Använd en vass kniv när du ska skära upp den, som du torkar av mellan varje snitt för snygga rutor.

 

Recept