Recept / Kokossorbet med marinerad ananas

Kokossorbet med marinerad ananas

Kock:

Sara Aasum Hultberg

Kök:

Källa:

BAKA nr 2 2018

Kokossorbet med marinerad ananas

8-10 portioner

Kokossorbet:

240 gram socker

120 gram vatten

40 gram glykos

1 liter kokosgrädde

Zest från 1 lime

Marinerad ananas:

1 ananas

Skal och saft från 1 lime½ dl strösocker

1 näve koriander

1 näve mynta

Färsk kokos

Kokossorbet: Blanda socker, vatten och glykos i en kastrull och koka upp. Låt svalna och ställ sedan i kylen tills sorbeten är helt kall. Blanda med kokosgrädde och limezest och kör sedan i glassmaskinen till fin konsistens. Ställ i frysen till servering.

Marinerad ananas: Skala ananasen och skär i små kuber, smaksätt med lime, strösocker, hackad koriander och mynta. Toppa ananasen med kokossorbeten och avsluta med riven kokos samt flakes.

Recept