Nyheter / Syrlig seger!

Syrlig seger!

Mästerkonditorn Mattias Ljungberg driver två av Stockholms, och Sveriges, mest hajpade konditorier: Tösse och MR Cake. Han tror att vi har sett kulmen av sockertrenden och att syra är den vinnande smaken i desserter och bakverk ett bra tag framöver.

Med sommaren i antågande kommer även grillsäsongen. Och förutom att majonnäs är gott till grillat finns det en dold användning – majonnäs kan nämligen höja ditt brödbak – rejält. Så nästa gång du lägger en burgare på grillen, se till att också baka hamburgerbröden med Hellmann’s majonnäs!

Majonnäsen ger bakningen ett stort lyft eftersom den adderar en krämighet och saftighet samt en diskret och god syrlighet till det du bakar.

Förutom att Hellmann’s majonnäs har en överlägset god smak som älskats av professionella mat- och baklagare i åratal är den dessutom en av de snällaste råvarorna mot klimatet man kan använda. Som kock, bagare eller hemmafantast vill du självklart att din mat ska smaka så mycket som möjligt, men inte på bekostnad av vår planet. För att försäkra sig om att konsumenter och kunder kan göra rätt val lätt köper Hellmann’s bara in olja gjord på hållbart odlad raps.

Att god mat måste tillverkas av de bästa ingredienserna är knappast något nytt. Och det är också därför Hellmann’s gör sina produkter med så enkla och naturliga ingredienser som möjligt, samtidigt som de ser till att råvarorna produceras på ett hållbart vis. I dag kommer faktiskt hundra procent av de ägg de använder i majonnäserna från frigående höns med tillgång till utomhusvistelse. Det gör en högst påtaglig skillnad för livskvaliteten hos miljontals hönor – och för miljontals burkar med Hellmann’s. Dessutom är äggen från utehöns rika på omega-3, som är en viktig del i en hälsosam kosthållning.

Hellmann’s är med sin hemmagjorda smak och omisskännliga fylliga och lena konsistens en av favoritmajonnäserna i hela världen. Det är därför inte heller konstigt att Hellmann’s varit nummer ett bland kockar i mer än hundra år. Så långt som möjligt använder Hellmann’s ingredienser som gynnar en hållbar utveckling och försöker alltid hitta nya sätt att minimera miljöpåverkan. Hellmann’s arbetar dessutom för att 100 % av jordbruksråvarorna ska komma från hållbara odlingar senast 2020.

Behovet av majonnäs är olika beroende på sammanhang, meny, trender och säsong, därför kommer majonnäserna i både lite mindre och riktigt stora förpackningar. På så vis undviks onödigt svinn. Hellmann’s Real Majonnäs 79 % finns både som 10- och 2-litersförpackningar. Hellmann’s Majonnäs Extra Thick kommer i förpackningar om 5 kilo.

Recept